diumenge, 8 de març del 2015

Exposició Greg Gorman a Tarragona 




L'exposició:

Greg Gorman, el mestre de l'art del retrat i la llum, exposa a Tarragona. "A distinct vision", que reuneix 220 obres, arriba per primera vegada a la península.
Durant més de 4 dècades, Greg Gorman ha retratat celebritats com Johnny Depp, Marlon Brando, Michael Jackson, Sophia Loren o Al Pacino. Gairebé totes les estrelles de Hollywood, cantants, directors de cinema, han passat pel seu estudi. Les seves imatges són icones del segle XX, publicades en nombroses revistes i llibres d'autor, premiades en diverses ocasions, i destaquen sobretot pel seu propi estil inconfusible. “A distinct vision” ofereix, a més a més, una part de la sèrie de nus, una visió de la bellesa del cos humà en la seva essència, i un reportatge pels Estats Units.
"Per a mi la fotografia té més èxit quan no respon a totes les preguntes", diu Gorman " i deixa espai per a la imaginació."
Nascut a Kansas City l'any 1949, va estudiar fotoperiodisme i cinema, viu a Califòrnia.






 Personalment l'exposició de Greg Gorman m'ha semblat molt interessant ja que les fotografies estan perfectament fetes al detall, és a dir, Gorman ha jugat amb la posició de la llum i amb les expressions facials tant com corporals dels seus models com ara: Leonardo Dicaprio, Johnny Depp, celebritats com actors i actrius i models.

Greg Gorman a part de fer retrats, també fotografia cossos nus. Les seves fotografies de nus m'han cridat molt l'atenció ja que són molt atractives gràcies les ombres  les posicions dels models. 

La seva sel·lecció de retrats m'ha agradat perquè es veu cada detall del rostre del retratat. 





La fotografia que m'ha agradat i que he trobat molt expressiva ha estat la següent. Des del meu punt de vista, crec que pa postura dels models vol expressar llibertat amb una il·luminació lateral que ve de la part dreta il·luminant la cara i el pit de l'home de dalt que esta amb una postura com si volgués representar un ocell que vol ser lliure, i l'home de baix amb la il·luminació principal al ventre que te agafat a l'ocell perquè no marxi volant.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada